A new financing model for digital customer acquisition for growth companies (in Finnish)

Birch Venture ja Digital Boost 360:n menestyksekäs yhteistyö johti täysin uuteen rahoitusmalliin

Voimakasta kasvua tavoitteleville teknologiayrityksille on useita pääomasijoittajien, yrityskiihdyttämöiden sekä julkisten tahojen rahoitusmalleja, mutta silti väliin jää yksi merkittävä yritysryhmä. Yritykset, joilla on jo tyytyväisiä asiakkaita, mutta jotka eivät ole vielä päässeet varsinaiseen kasvuvaiheeseen, voivat jäädä rahoitusmallien ulkopuolelle.

Uusi kasvurahoitusmalli on suunnattu voimakasta kasvua tavoitteleville korkean jalostusasteen yrityksille, joilla on skaalautuva liiketoimintamalli. Malli sopii yrityksille, jotka tarvitsevat rahaa ja/tai kasvutiimin apua digitaaliseen asiakashankintaan. Käytännössä malli toimii siten, että Birch Venture rahoittaa tehtävän työn ja mainonnan, ja Digital Boost 360:n kasvutiimi tekee tarvittaessa digitaaliseen asiakashankintaan liittyvän työn.

Mallissa on kaksi vaihetta, joten yhteistyötä voidaan testata helposti. Aluksi analysoidaan lähtötilanne, valitaan haluttu etenemismalli ja tehdään lyhyt digitaalisen asiakashankinnan testi pienellä budjetilla (enintään 20 k€). Mikäli tulokset vaikuttavat lupaavilta, kasvua voidaan jatkaa Birch Venture Oy:n rahoittamana kokonaisuudessaan jopa kaksi vuotta.

Digital Boost 360 on auttanut kymmeniä yrityksiä kasvamaan voimakkaasti, ja Birch Venture on rahoittanut useita pitkälle edenneitä yrityksiä. Näiden yritysten välistä yhteistyömallia testattiin ensin Easy Whistle Oy yrityksen kanssa. Tavoitteet ylittyivät ja Easy Whistle Oy:n liikevaihto yli kymmenkertaistui vuodessa. “Saimme selkeyden siihen, mitä asioita kannattaa tehdä ja missä järjestyksessä sekä joustavan kumppanin. Mielestäni malli on parhaimmillaan, kun markkina on olemassa, mutta oma aika, osaaminen tai rahat eivät riitä voimakkaaseen kasvuun”, toteaa Easy Whistle -yrityksen toimitusjohtaja Robin Pulkkinen.

“Tuotteistettu kasvumalli sopii kohteisiin, joissa vapautuva aika, kasvutiimi ja ylimääräinen mainontabudjetti ovat merkittävä etu. Läpinäkyvä sijoitusmalli varmistaa sen, että osakkeita kuluu vähän, eikä malliin kuulu esim. hallituspaikka vaatimuksia. Siten muiden yksityissijoittajien tai julkisten tahojen rahoitus voi sopia kokonaisuuteen. Olisipa ensimmäisissä kasvuyrityksissäni ollut käytettävissä ammattimainen kasvutiimi ja skaalautuva mainontabudjetti”, toteaa molempien yritysten perustaja Mika Heikinheimo.

Epressi-linkki: https://www.epressi.com/tiedotteet/talous/uusi-digitaalisen-asiakashankinnan-rahoitusmalli-kasvuyrityksille.html

Lisätiedot:

www.birchventure.com

Mika Heikinheimo, mika@birchventure.com

Birch Venture on vuonna 2015 perustettu osakeyhtiömuotoinen “family office”, joka sijoittaa omistajiensa varoja teknologiayrityksiin. Varat ovat peräisin vuonna 2015 Yhdysvaltoihin myydyn Symbion irtaantumisesta. www.birchventure.com

Digital Boost 360 on vuonna 2020 perustettu kasvutoimisto. Yritys on auttanut kymmeniä voimakasta kasvua tavoittelevia yrityksiä kokonaisvaltaisessa digitaalisessa asiakashankinnassa noin kymmenen kasvuammattilaisen voimin. www.digitalboost360.com

Are we a good match?

Take our simple test to find out in minutes whether we are the right fit for each other.